/ iStock/Getty Images
Пандемията от новия коронавирус прекъсна продукцията на най-дългия анимационен сериал в света "Садзае сан", чието излъчване всяка неделя е култов момент в Япония, предаде Франс прес. Това стана причина за пръв път от десетилетия да бъдат излъчени стари епизоди.
 

"Садзае сан", чийто първи епизод бе излъчен през 1969 г., описва живота на жизнерадостната, но разсеяна домакиня г-жа Садзае, която живее заедно с родителите си, съпруга си, сина си, брат си и сестра си.
 

Излъчвани всяка неделя вечер, 30-минутните епизоди са много популярни и за много японци бележат края на уикенда. Но пандемията взе връх над анимационния сериал, който бе включен в Книгата на рекордите Гинес като рекордьор по продължителност в света.
 

"Озвучаването бе прекъснато поради съображения за сигурност", поясниха от телевизия Фуджи. "Засега ще преустановим излъчването на нови епизоди и на тяхно място ще показваме повторно стари. Дата за възобновяване на работата в рамките на продукцията ще бъде оповестена възможно най-скоро."

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА