Посланик на Орфей проговори български заради „Големите надежди”
Посланик на Орфей проговори български заради „Големите надежди” / Нова тв

Посланик на легендарния тракийски певец и музикант Орфей проговори български. На чист роден език президентът на Асоциация „ИТАКА" - Джорджо де Фавери, изрече „големите надежди" по време на последния концерт на предаването.

Победителят в шоуто за най-талантливите пеещи деца ще участва именно във фестивала „Орфей в Италия", който се организира всяка година в Лидо ди Йезоло от Арт Център „Кърнолски" със съдействието на Асоциация „ИТАКА" и община Йезоло. В специален видео поздрав италианецът се обърна към участниците, като им пожела успех и късмет и изрази нетърпението си да види скоро един от тях. Оказа се, че почетният Консул на България в Италия дори вече познава една от големите надежди в шоуто - това е чаровната Биляна Лазарова от София, която бе победител в третия концерт на „Големите надежди" и която е носител на втора награда от международния конкурс „Орфей в Италия".

Посланик на Орфей проговори български заради Големите надежди
netinfo

За да бъде подготвен за предстоящата си среща с победителя в „Големите надежди", който ще представи страната ни на фестивала, Джорджо де Фавери успял да изгледа и част от изпълненията на българските таланти. Особено впечатлен той останал от Кристиана Асенова, която победи именно с италианско изпълнение на песента Caruso.

За седма поредна година италианският курорт Лидо ди Йезоло ще бъде домакин на международния фестивал на изкуствата за деца и младежи „Орфей в Италия". Целта на фестивала е даде възможност на участниците да представят културата, изкуството и традициите на своята страна. Кой ще бъде малкият призьор, който ще представи България на международния фестивал, ще стане ясно на финала на „Големите надежди", когато ще разберем и победителят в шоуто. Неговото участие във фестивала „Орфей в Италия" се осъществява с помощта на Арт Център Кърнолски, организатор на инициативата, под патронажа на вицепрезидента г-жа Маргарита Попова.

Посланик на Орфей проговори български заради Големите надежди
netinfo