Португалец завеща имуществото си на непознати
Португалец завеща имуществото си на непознати / БГНЕС

Покойник без наследници завеща имуществото си на 70 души, които избрал наслуки в телефонния указател на Лисабон, предаде Франс прес.

Португалецът бил роден в аристократично семейство, но бил самотник, разказват негови приятели. Луиш Карлуш де Норонха Кабрал да Камара взел решението си на 29-годишна възраст и отишъл заедно с двама свидетели да направи завещанието си.

"За голямо учудване на нотариуса той поиска телефонния указател на Лисабон и започна да избира имена наслуки. Нотариусът му зададе няколко въпроса, за да провери психическото му състояние, но Луиш отлично осъзнаваше действията си", заяви пред вестник "Осол" Анибал Кастро Вила, който е бил един от свидетелите.

Да Камара е завещал един апартамент с 12 стаи в центъра на Лисабон, къща в северния град Гимаранш, автомобил и 25 000 евро, които трябва да бъдат поделени между 70-те наследници.

По-голямата част от наследниците помислили, че става дума за лоша шега, щом като били уведомени, че ще получат наследство от непознат.

Да Камара е роден в заможно семейство в Лисабон. Никога не е бил женен и живял с парите от продадени семейни вещи. Прекарвал е времето си сам, четял книги или слушал музика, твърдят негови съседи.