Политици и милиардери превзеха италианските плажове
Политици и милиардери превзеха италианските плажове / netinfo

Италианският премиер Романо Проди прекарва отпуската си със семейството си в Кастильон дела Пеская, Тоскана, съобщиха медиите на Апенините.

Облечен с небесносиня тениска и със спортни три-четвърти панталони, Проди замина през уикенда с личния си автомобил “Фиат Крома“ в компанията на съпругата си Флавия и на тъща си Паола. В багажника си той беше натоварил любимия си велосипед, както и спортен сак, подарен му от спонсорите на италианския национален отбор по колоездене. По ирония на съдбата спонсорът е фирма от тв империята „Медиасет“, собственост на Силвио Берлускони. Проди и многочисленото му семейство, съставено от синове, снахи и внуци, ще се пекат на слънце на съвсем обикновен плаж като всички средни италианци.

Въпреки че се беше заканил това лято да не почива в имението си на остров Сардиния, Берлускони и този път се отправи за „Вила Чертоза“, облечен, както винаги в такива случаи, със спортни бели панталони и синя блуза. Милиардерът и бивш премиер отиде до вилата си, използвайки един от самолетите си - Boeing 737 BBJ. Берлускони ще остане обаче само няколко дни в приказната си вила в Порто Ротондо, „заради пролетарската й окупация от страна на синовете и дъщерите ми и техните приятели и годеници“, както каза той.

Имението разполага с частен плаж, пристанище, басейни, амфитеатър и ботаническа градина. Според слуховете гости на Берлускони във вилата му се очаква да бъдат Владимир Путин и Тони Блеър, съобщи ПронтоСофия.

В Кастильоне дела Пеская, където е Проди, беше видяна и кралицата на Йордания - Раниа. Тя е там заедно със съпруга си крал Абдалах и четирите им деца. Според вестник „Месаджеро“ кралицата е била видяна да се пече по цял бански костюм и да се разхожда из плажа като нормална туристка. Тя дори купила близалки за децата си от амбулантен търговец. Раниа била придружавана много дискретно и от разстояние от жена-бодигард. Кралят и кралицата на Йордания почиват в луксозния хотел „Андана“, който се намира в имението "La Badiola". През XVI век то е било собственост на херцог Леополдо ди Лорена. Италианските папараци „изловиха“ и друга известна личност, прекарваща ваканцията си в Италия, този път до остров Понца. Руският милиардер и собственик на клуба „Челси“ Роман Абрамович и новата му изгора Даша Жукова плават с една от мегаяхтите на живеещия в Лондон богаташ - „Еcstasea". 89-метровата яхта е най-малката от флотата на магната, тъй като разводът му с бившата му жена го е възпрепятствал да използва морското бижу „Pelarus" (116 метра), което плава в момента в адриатически води.