Феноменът Pokemon завладя света буквално за часове и накара хората да ходят като зомбита по улиците с телефоните си. Това мобилно приложение кара анализаторите да се питат имало ли е въобще видеоигра, която да се превърне във водещо световно събитие от такъв мащаб.

Ако някой все още не е разбрал какво е Pokemon GO, значи може би е живял в пещера в последните няколко години.

Как успя Pokemon Go толкова бързо да стане мания за милиони?

Играта използва Google Maps, като на определени или случайни места по картата се поставят различни покемони или награди, до които вие физически трябва да отидете, за да се сдобиете с тях.

Геймъри помагат на НАСА да изследва Марс

На пръв поглед една доста интересна и иновативна игра, която кара децата, а и възрастните да се движат и излизат от домовете си, за да играят. За разлика от обичайните мобилни игри, Pokemon Go кара играещите не само да взаимодействат с телефона си, но и да посещават различни реални места.

Може ли геймърството да се превърне в професия?

При тази невероятна мания обаче, играта има и своята тъмна страна.

Има обаче и скрита опасност във всичко това. Истината е, че доста хора вече започват да се притесняват от информацията, която споделяме, докато играем.

Схемата, че ни следят Google и Facebook се повтаря и в тази игра, но в много по-голям мащаб.

Играта покачи стойността на Nintendo с близо 8 милиарда долара.

Видеоигрите раждат гении

Как могат да се изкарат толкова много пари от безплатно приложение?

Много просто - от продаване на информацията, която идва от потребителите.

Конспиративните теоретици твърдят, че всъщност играта използва вашата камера, за да сканира всичко около вас и тази информация отива в голяма база данни.

Ако играете тази игра, вие сканирате всички места, които посещавате, докато ловите покемони. Играта използва вашият google акаунт и google maps, а най-малкото може да сканира вашия дом