Почитатели вече гарантираха финансовия успех на Междузвездни войни (ВИДЕО)
Почитатели вече гарантираха финансовия успех на Междузвездни войни (ВИДЕО) / снимка: Guliver/Getty Images

Предварителните продажби за премиерата на многоочакваната нова серия от „Междузвездни войни”, подготвян за коледен блокбастър, удариха рекордите на американските сайтове.

„Изживяваме необикновен миг в сектора (на киното) с безпрецедентно търсене на билети за „Междузвездни войни” и продажбита са вече осем пъти повече, отколкото при предишния рекорд, установен от „Игрите на глада” през 2012 г., се казва в специално съобщение на сайта Fandango, цитиран от АФП.

В понеделник трафикът на сайта е бил седем пъти по-голям, отколкото обикновено. Някои от сайтовете дори блокираха след пускането на билетите.

Според информацията киносалоните непрекъснато добавят нови часове за прожекции, за да могат да отговорят на търсенето.

Седмата част от фантастичната киносага "Междузвездни войни: Силата се пробужда" разказва за около 30 години след събитията от епизод 6 - „Завръщането на джедаите”.

Официалната премиера на филма е на 18 декември, а вътре са и ветераните от оригиналната трилогия Кари Фишър, Марк Хамил, Харисън Форд, както и новите попълнения в актьорския състав - Лупита Нионго, Гуендолин Кристи, Джон Бойега, Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Оскар Айзък, Макс фон Сюдов, Анди Съркис и Домхал Глийсън.

Източник: БГНЕС