/ / iStock/Getty Images
Писмо в бутилка, пуснато от момиче в Шотландия, беше намерено на норвежки плаж след 25 години, съобщи ЮПИ.

Джоана Букън е написала писмото през 1996 г. за училищен проект. То е намерено от Елена Андресен Хага и синът й Илая на плажа в Гасвар. Те отворили бутилката и видели датата, а също и че тя е хвърлена от брега на Питърхед, на около 1300 км.

В писмото момичето казва какво мисли за училището, за кучето си, за плюшените мечета, за дома си. В заключение заявява, че мрази момчетата.

Хага е намерила писмото през 2020 г. и е успяла да открие Букън във Фейсбук, но шотландката видяла запитването чак миналата седмица.

"Едва си спомням как пуснах писмото в бутилка през 1996 г.", каза Букън, която сега работи като лекарка в Австралия. Тя добави, че то й е напомнило каква е била като момиче.

"Когато го прочетох, си умрях от смях - признава Буканън. - Има някои безценни редове, които показват какво е било важно за мен навремето. Бих искала разкажа за него на учителите ми, чиято идея е било то."

Хага разказа, че и други от семейството й са намирали подобни послания. Баща й намерил писмо в бутилка, когато бил на 5 години.
БТА