/ / iStock/Getty Images
Найджъл Хил разхождал кучето си в Джърси, Великобритания, когато случайно видял стара стъклена бутилка. Тя съдържала ръкописно съобщение от 5 септември 1938 г., гласящо:

„Може ли намерилият това съобщение да бъде така мил и да се свърже с Джон Стапълфорт, авеню Хийтсън 18, Барнет, Англия и да предаде това съобщение“.
Хил разказва за това пред Глобал Нюз. Той отнесъл бутилката у дома. Чудейки се дали съобщението наистина е написано преди 82 години, Хил забелязал графичен надпис върху листа - Cawley Brod Ltd - и след търсене в интернет открил, че компанията е регистрирана през 1931 г. в Джърси, което го уверило в автентичността на датата.

С помощта на социалните мрежи Хил успял да намери човека, който в момента живее на дадения адрес.
"Настоящите наематели не са Стапълфорд, но те откриха документ, който показва, че Стапълфорд е купил имота през 1921 г.", разказва получателят на посланието.

Той обаче не спрял до там, а се опита да открие автора на това съобщение. „Възможно е посланието да е написано от Джон де Уелдук Стапълфорд, живял от 1890 до 1980 година. Той е дошъл в Джърси, за да отпразнува сватбата на брат си, състояла се в църквата "Свети Лука", тук, на острова", обяснява Хил.

„По-вероятно е обаче неговият син Джон, който също е присъствал на сватбата и е бил на 14 години, да е автор на това съобщение. Семейството най-вероятно е пристигнало по море на един от параходите, превозващи пътници през 30-те години на миналия век”, казва Хил.

Автентичността на ръкописа на Джон Стапълфорд беше потвърдена от дъщеря му. Причините, поради които той е написал това съобщение, остават загадка.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС