/ Gulliver/Getty Images
Певицата Рита Ора е заклещена в България за Коледа заради забраната за полети до Великобритания, съобщава британският вестник The Sun. 

30-годишната певица се притеснява, че няма да може да се върне на Острова, след като българското правителство прекрати всички полети до 31 януари 2021 г. след новината, че в Англия е открит нов по-силно заразен щам на COVID-19.

Рита Ора пристигна в България за нов видеоклип, след като публично се извини за организирането на парти за 30-ия рожден ден по време на локдауна в Лондон през ноември. Сега обаче звездата е силно притеснена, че няма да може да се върне във Великобритания, за да се събере със семейството си за Коледа.

От понеделник 21 декември българското правителство прекрати всички директни полети до и от Великобритания до 31 януари 2021 г. 

Звездата пристигна в България, за да снима видеоклип с надеждата, че работата й в страната няма да привлече много внимание. Преди това тя предизвика скандал, като организира голямо парти за рождения си ден през ноември въпреки забраните за събиране в Лондон заради пандемията. Наложената й глоба беше 10 000 лири. Тя пренебрегна и разпоредбите за изолация, след като се върна от пътуване до Египет.

Представител на певицата е отказал коментар. 

Превод и редакция: DarikNews