Отхвърлиха твърденията, че Буш е предложил дъщеря си на Станишев
Отхвърлиха твърденията, че Буш е предложил дъщеря си на Станишев / снимкa: БГНЕС

Белият дом официално отхвърли твърденията, че президентът Джордж Буш е предлагал на премиера Сергей Станишев да му стане зет.

Агенция БГНЕС припомня, че тази информация бе разпространена в края на миналата седмица от вестник "24 часа". Според изданието предложението е било отправено по време на разговора между Буш и Станишев в Букурещ, където се състоя срещата на високо равнище на НАТО.

Вестник "Вашингтон пост" пише, че "Белият дом е раздразнен от твърдението на вестника, който не цитира източника на информацията си". "Информацията на "най-големия български вестник" изглежда достатъчно странно, за да бъде измислена", пише още авторитетното американско издание. Официален представител на Белия дом нарекъл пред "Вашингтон пост" "смешен" опитът на българския вестник да се опитва да внушава, че "президентът на САЩ урежда бракове".

Президентът не прекара времето си по време на срещата на НАТО в опити да намери съпруг за която и да било от двете си дъщери", заяви говорителката Сали Макдоноу пред "Вашингтон пост". "Не е възможно президентът Джордж Буш да направи подобно предложение на 41-годишния Сергей Станишев, защото той макар и ерген, живее от години с журналистката Елена Йончева. От горе на всичко, той е тотален социалист", пише в заключение "Вашингтон пост".