Обама е роднина на Буш и Чърчил
Обама е роднина на Буш и Чърчил / снимка: БГНЕС

Кандидатът за президентска номинация на демократите Барак Обама изглежда е далечен роднина не само на президента Джордж Буш, но също и на бившия британски министър-председател Уинстън Чърчил. Това твърдят американски изследователи, информира БГНЕС.

Историческото генеологическо общество на Нова Англия е изработило родословни дървета на тримата главни претенденти за Белия дом. Според него кандидатът за демократическа номинация Хилъри Клинтън е свързана с поп иконата Мадона и писателя Джак Керуак.

Докато Обама и холивудският любимец Брад Пит са девети братовчеди, чиито роднински корени могат да се открият в далечната 1769 година, Клинтън е девета братовчедка на съпругата на Пит Анджелина Джоли. Техният общ прародител е починал през 1718 година.

Освен това Хилъри е свързана и с френско-канадските певици Селин Дион и Аланис Морисет. При републиканците родословното дърво на Джон Маккейн не поднася изненади. Той е само шести братовчед на първата лейди Лора Буш. Изследователите са открили връзки на Обама и с президентите Джералд Форд, Линдън Джонсън и Хари Труман, както и с генерала от Гражданската война Робърт Лий.