Няколко причини да не хапвате на бюрото в офиса
Няколко причини да не хапвате на бюрото в офиса / ThinkStock/Getty Images

В работните помещения вече толкова често мирише на храна, че според британско изследване това намалява производителността, съобщи в. "Дейли мейл".

Най-дразнещите навици на работното място

Две трети от хората вече се хранят на бюрото си през повечето дни от седмицата. Мнозина не се съобразяват с обстановката и си носят за обяд мазна риба, сирене и яйца. Някои определят тази миришеща храна като "антисоциална".

Вижте как бюрото може да намали шансовете за повишение

Според анкетираните 1000 души, в офиса най-лоша е миризмата на скумрия или сардини, следвана от сирене и яйца. Най-приятно мирише препеченият хляб с масло, следван от сладкарските изделия и сандвич с бекон.

6 причини за слабата продуктивност на работното място

Храненето на бюрото е не само дразнещо за околните. То се отразява лошо и на фигурата, защото води до напълняване. Според психолози от университета на Съри така хората се разсейват и "забравят" какво са яли. Затова те си остават гладни и скоро пак им се яде.

Бюрата никак не са хигиенични. По компютърните клавиатури и мишки и работната повърхност живеят милиони бактерии. Ако човек се храни без да измие ръцете си, те попадат в устата му.

Анкетата е направена от фирмата за вътрешен дизайн "Амбиъс".

Източник: БТА