Нийл Патрик Харис: Да кажеш „аз съм гей“ е много лично решение
Нийл Патрик Харис: Да кажеш „аз съм гей“ е много лично решение / Guliver/Getty Images

Да разкриеш сексуалната си ориентация е нещо много лично и никой не бива да бъде притискан да го направи, казва звездата от „Как се запознах с майка ви“ (How I Met Your Mother) Нийл Патрик Харис, който призна, че е гей през 2006 година.

„Мога да го обясня така: Ако някой се кани да скочи в басейна, но не е сигурен, че може да плува, едва ли най-добрият начин е да го бутнеш. Същото е и с разкриването на сексуалната ориентация“, споделя 40-годишният актьор.

‚Аз например се влюбих в мъж“, продължава актьорът, който изпълнява ролята на плейбоя Барни Стинсън в комедийния сериал „Как се запознах с майка ви“. „Започнах да прекарвам все повече време с него, а не исках това да ме потиска. Работех много, хората ни наблюдаваха, не исках да има натиск върху никого. Най-вече не исках да проявявам неуважение към Дейвид (Дейвид Буртка, с когото днес са сгодени, бел. ред.). не исках той да чувства, че дори не съществува в живота ми“, допълва актьорът.

Нийл и Дейвид са заедно от 2004 година. През 2010 година двамата станаха родители на близнаци – момченце и момиченце на име Гидиън Скот и Харпър Грейс.

Най-известната роля на Нийл Патрик Харис е тази на плейбоя и разбивач на женски сърца Барни Стинсън в сериала „Как се запознах с майка ви“. Дейвид Буртка също има епизодична роля в комедията – Скутър, гаджето на Лили от гимназията.