/ iStock/Getty Images
Диетологът и член на Националното общество на диетолозите Олга Декер, разказа пред РИА Новости, кой не трябва да прекалява с яденето на череши.

Според лекаря хората с диабет трябва напълно да избягват добре узрелите и сладки плодове, а страдащите от алергия също трябва да се въздържат от прекомерната им консумация.

Освен това на децата трябва да се дават само ограничени количества череши. „Децата, особено в ранна възраст, могат да получат обриви заради недоразвитост на ензимната функция на панкреаса“, обясни Декер. Прекомерната консумация на череши също може да доведе до подуване на корема и газове при малчуганите, предупреди тя.

Полезни храни, които понижават кръвната захар

Специалистът добави, че ако не прекаляваме пролетните червени плодове могат да се консумират без да навредят на фигурата, снабдявайки тялото ни с полезни протеини и фибри.

 
БГНЕС