Чаша студена вода ни се струва най-прекрасната напитка, ако сме жадни. Но хората винаги искат нещо ново и различно, което да им донесе още по-силни и вълнуващи вкусови усещания. Затова по целия свят съществуват най-различни напитки, които могат да се определят като странни или даже извратени. Ето част от най-странните питиета по света:

1. Шотове с конска семенна течност


Бар в град Уелингтън, Нова Зеландия, предлага шотове с конска семенна течност овкусена с аромат на ябълки. Струва 20 долара. За учудване на собственика, напитката станала популярна, привличайки авантюристи, които искат да пробват странното питие. Той обаче признава, че никой не си поръчвал втори шот след първия.

Алкохолното питие, което носи ползи за здравето

2. Оризова водка с мишки

В Корея водката я правят с мишки, които още не са навършили три седмици. На тази възраст те са достатъчно големи, но още нямат козина. Мишките просто се заливат с водка и се оставят на хладно и тъмно място за една година. Твърди се, че напитката има невероятни лечебни свойства.

Кои са най-вредните напитки? (ВИДЕО)

3. Вино от чайки

Това е традиционна напитка на инуитите, която се получава от ферментирането на мъртви чайки потопени в бъчви с вода.

напитка
Thinkstockphotos

4. Ликьор "Три пениса"

Създава се от сваряването на оризово вино, заедно с три вида пениси – от куче, елен и тюлен. Вярва се, че напитки с животински пениси могат да стимулират мъжката издръжливост.

„Най-грешните“ напитки, които може да си поръчате на първа среща

5. Вино от змии

Това е разпространена в Азия силна алкохолна напитка, която се получава чрез накисване най-често на отровни змии в оризов или хлебен спирт. Благодарение на факта, че етанолът обезврежда змийската отрова, напитката е безопасна и годна за употреба.

6. Билк - бира с мляко

Името е комбинация от английските думи за бира и мляко. Тя е смес от 70% бира и 30% мляко. Питието може да се намери само на остров Хоккайдо.

бира
Thinkstockphotos

7. Свинска бира

Бирата Mangalitsa Pig Porter се вари заедно със свински глави и кости. След това отделената мазнина се отстранява, а бирата се прелива в други съдове. Портърът има силно изразен вкус на дим и бекон.

И още:

Алкохолно питие срещу излишните килограми? Има такова

Най-известните коктейли в света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Текилата може да се окаже полезна за костите

Топ 3 на най-скъпите коктейли в света

Търси се човек за най-вълнуващата работа в света

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук