/ ThinkStock/Getty Images
През 2017 г. централно място в медийното пространство заемаха Доналд Тръмп, Брекзит и фалшивите новини. През годината обаче бяха отразени и доста странни събития, при това съвсем истински. За да изпрати подобаващо 2017 г., британският в. "Дейли експрес" припомня някои от тях:

Гъска с прашки, умен презерватив и още 11 куриоза от 2017 г. (СНИМКИ/ВИДЕО)

- Осем магарета бяха арестувани в Индия, след като опасоха скъпо струващи растения пред местен затвор.

Самолет в Китай не излетя, жена хвърли монети в двигателя

- Самолетен полет от Шанхай, Китай, беше отложен, след като добронамерена дама хвърли монети в двигателя "за късмет".

- Мъж, арестуван в Минесота, САЩ, по обвинение в притежание на наркотици, предложи карта за освобождаване от затвора от играта "Монополи" на задържалия го полицай. Арестантът заяви, че носи картончето "за всеки случай".

- Посолството на Великобритания в Йордания назначи котарак на име Лорънс за главен мишелов.
- След гласуване във Великобритания за избор на име на изследователска лодка, плавателното средство беше наречено Боути Макбоутфейс. Международният отклик не закъсня - австралийският щат Нов Южен Уелс кръсти ферибот в пристанището на Сидни Фери Макферифейс, а влак в Швеция се сдоби с името Трейни Мактрейнфейс.

- Учени изчислиха, че паяците изяждат двойно повече плячка от хората - между 400 и 800 тона годишно.

- Изследване установи, че пърженето на мазни храни може да забави глобалното затопляне, подпомагайки формирането на облаци.

Светът има само три години, за да намали емисиите на въглероден диоксид, преди да стане прекалено късно, предупреждава група от климатолози и учени. Предупреждението е отправено седмица преди срещата на Г-20 в Хамбург, предаде ДПА.
Guliver/Getty Images


Разрешиха сватбите на Църквата на Летящото спагетено чудовище в Нова Зеландия

- Църквата на Летящото спагетено чудовище получи забрана да се саморекламира по улиците в Берлин, Германия, тъй като не е религиозна общност.

- На погребално изложение в Токио, Япония, беше представен робот, който може да бъде нает за траурен обредник.
БТА