Най-големите митове в секса
Най-големите митове в секса / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Вестникът "Таймс ъф Индия" състави списък с най-разпространените митове в секса. Оказва се, че много хора не знаят отговора на сравнително прости въпроси.

Можете ли да правите секс по време на менструация без да забременеете и съществува ли тест, който да открива всички полово предавани болести? Сигурни ли сте, че знаете правилния отговор на тези и други въпроси? Учени съставиха списък с най-честите въпроси на сексуална тема, чиито отговори най-често са просто мит.

На първо място абсолютно погрешно е да мислите, че рискът да се заразите с полова болест е по-малък, когато партньорът ви няма богат сексуален опит. Специалистите предупреждават, че почти всички мъже и жени крият истината за точната бройка на интимните си партньори, така че не бъдете сигурни за сексуалното минало на половинката си.

Мит номер две е, че по време на менструация можете да правите секс без риск от нежелана бременност, посочва БГНЕС. Дори и в тези дни трябва да взимате предпазни мерки, категорични са експерти, защото при някои жени началото на менструалния цикъл съвпада с фазата на овулация. Предвид факта, че сперматозоидите могат да оцелеят 72 часа, бременност не се изключва.

И накрая, не приемайте извинение "не мога да използвам презерватив, защото...". Това оправдание е крайно неприемливо, тъй като вашето здраве е най-важно във всяка ситуация.