На 7 октомври 2015 г. светът ще бъде заличен в пламъци, предрича религиозна група
На 7 октомври 2015 г. светът ще бъде заличен в пламъци, предрича религиозна група / ThinkStock/Getty Images

Само седмици след като НАСА разсея страховете за апокалиптичен удар на метеорит по време на Кървавата луна, на хоризонта се появи заплахата от ново бедствие, което ще сложи край на света, съобщиха в. "Дейли телеграф" и в. "Гардиън".

Краят на света идва тази есен, твърди пуерторикански пастор

Крис Маккан, предводител на Братството на електронната библия и всестранен експерт по Господ, вярва, че светът ще бъде погълнат и унищожен от пламъци днес в полунощ. Той разпространява предупрежденията си за Страшния съд в серия от пет лекции в интернет, озаглавена "Защо 7 октомври е вероятният край на света".

"Според Библията, 7 октомври ще е денят, за който говори Господ", обяснява той и продължава, че това ще е денят, в който Земята ще умре, "ще изчезне завинаги. Ще бъде унищожена".

След Кървавата Луна не идва краят на света, успокои астроном

Съвременният пророк казва още: "Господ унищожи първата Земя с вода, с потоп, по времето на Ной. И той казва, че няма да го направи отново, не и с вода. Но във второто съборно послание на Свети апостол Петър, глава трета, той казва, че ще я унищожи с огън".

Крис Маккан стига до извода, че "има голяма вероятност" светът да свърши, но се презастрахова, че "има и малка вероятност това да не стане". Първоначално Крис Маккан твърдеше, че последният ден на Земята ще е 21 май 2011 г. След това промени датата на 7 октомври.

Мексиканец създаде капсула за оцеляване

Елементът на съмнение е въведен, защото Маккан се е поучил от грешката на учителя си, покойния Харолд Кампинг, който беше категоричен, че светът ще свърши на 21 май 2011 г. Когато това се оказа грешно, Кампинг коригира прогнозата си на октомври 2011 г. Това също не се случи и Кампинг се оттегли от обществен живот. Той почина през 2013 г. на 93 години. Маккан обаче е убеден, че е имало нещо вярно в прогнозата за 21 май 2011 г. Според него това е бил денят на Страшния съд, защото тогава Господ е спрял процеса на подбор кои вярващи да оцелеят. След това вече решава кои непрактикуващи религията да спаси и според него Господ е предвидил 1600 дни за тази задача. Така се стига до датата 7 октомври 2015 г.

Как да оцелеем след края на света

През септември НАСА разпространи официално заявление, че "не е вероятно" Земята да бъде унищожена от астероид през 2015 г. Учените имат няколко теории за края на Земята, но никоя от тях не е свързана с днешния ден. Най-разпространената теория е, че Слънцето, чиято температура се покачва, ще се разшири и ще погълне планетата ни. Това може да се случи след около 7,6 милиарда години.

Независимо дали планетата ни ще изчезне тази седмица или след седем милиарда години, Маккан има планове за уикенда. В семейството му от началото на месеца има три рождени дни и той и съпругата му, която е негов последовател, се готвят да празнуват.

Източник: БТА