/ / iStock/Getty Images
Индийски земевладелец остави собствеността си на двата си слона. Той обясни решението си с с това, че са му спасили живота при въоръжен грабеж. Затова сега наследниците късметлии ще получат 2,5 хектара земя.

Това решение на Ахтар Имам разгневило съпругата и децата му. Заедно със слоновете Моти и Рани те живеят в село в източния индийски щат Бихар.

„Просто не искам Моти и Рани да имат трудности, те също са част от моето семейство. Не искам слоновете ми да се изправят пред съдбата на изоставените животни, които умират на улицата или на нивата“, заяви Имам, който също е и активист за правата на животните.

Той притежава слоновете почти откакто са родени. Моти вече е на 20, а Рани е на 15.

Имам Хомейни разказва за спасяването му от неговите любимци при нападение на въоръжени нападатели.„Когато отворих вратата, за да видя защо слоновете са толкова възбудени, ги видях как гонят престъпниците от двора. Жив съм заради тях, защото слоновете ми са моите бодигардове“, каза той.
Земевладелецът съжалява, че семейството му „не разбира, че слоновете не са само домашни любимци“.

„Човешката алчност е безкрайна. Дори да им дадете целия свят, няма да е достатъчно“, коментира той.

Азиатските слонове са застрашен вид. Те живеят до 70 години. По света има около 45 000 индивида, а около една трета от тях са под човешка грижа. 
БГНЕС