Мишел Обама се допитва до Хилъри Клинтън за децата
Мишел Обама се допитва до Хилъри Клинтън за децата / БГНЕС

Мишел Обама не винаги е била почитател на Хилари Клинтън, но миналата сряда бъдещата първа дама позвънила на бившата първа лейди за съвет как да предпази двете си дъщери от медийния водовъртеж в Белия дом. "Мишел може да не е долюбвала сенатора, но винаги е ценяла начина, по който семейство Клинтън са възпитавали Челси", сподели личност, близка до Хилъри.

От страна на Мишел Обама се отбелязва, че тя била благодарна за съветите на Клинтън за възпитаване на деца под обществено око. Това е последната част от сапунената опера на управляващата класа - съюзът Обама-Клинтън, в която двете първи семейства предоговарят нови лични отношения при амбивалентния подход на сенаторката от Ню Йорк по отношение на съпруга на Мишел Обама - сенатора, когото тя не толкова отдавна подиграваше, че е неопитен да управлява, а после работи неуморно за избирането му.

Тези напрежения са създали в някаква степен шизоидни отношения между Обама и Клинтън - топли по въпроси от лично естество, предпазливи - по политически коментари и съвсем хладни по все още неразрешения въпрос за огромния дълг от Клинтъновата кампания, за който Барака Обама обеща да помогне да бъде намален, допълва БГНЕС.