Мери Бойс Бенд с нов албум, събират пари за лечението на Миро
Мери Бойс Бенд с нов албум, събират пари за лечението на Миро / netinfo
Мери Бойс Бенд с нов албум, събират пари за лечението на Миро
36138
Мери Бойс Бенд с нов албум, събират пари за лечението на Миро
  • Мери Бойс Бенд с нов албум, събират пари за лечението на Миро

Групата Мери Бойс Бенд пуска нов албум седмица преди Коледа. "Дългият път към дома" ще се продава от 17 декември до 15 януари 2011 година заедно с вестник "Стандарт". Цената му е 8.99 лв., а събраните пари от продажбата му ще бъдат дарени за лечението на китариста на бандата Миро. През април той беше приет по спешност в клиника в Париж. Оттогава Мирослав Мутафчиев прекарва голяма част от времето си във френската столица, където лекарите правят всичко възможно за това той да пребори острата миелоидна левкемия, която му беше открита в края на 2008 година.

"Дългият път към дома" е четвъртият студиен албум на Мери Бойс Бенд. Създаден е в период на изпитания за групата. Музикантите са работили по него почти пет години. В CD-то са включени вече популярните песни "Слънчогледите", "За последен път", "Тръгвай с мен", "Не гледай влюбено".

Ето какво разказа в "Следобедният блок" на Дарик вокалистката на групата Мери, която е съпруга на Миро и в момента заедно с него е в Париж за следващия период от лечението му: "Наложи се да заминем спешно за Париж, защото сега на Миро му предстои лъчетерапия. В края на януари предстои трансплантация, а три-четири месеца след това се надяваме вече всичко да е приключило".

За албума "Дългият път към дома" Мери каза: "В паузите между лечението, между химиотепатиите, се опитахме да завършим този албум. От "Стандарт" ни подадоха ръка да го разпространят, а за нас това е много важно, защото така ще стигнем до хората в цялата страна. Ние вече получихме от тях страхотна подкрепа в последните месеци и това е начинът да върнем жеста".

За лечението на Миро можете да помогнете и вие, като изпратите SMS с текст DMS MIRO на номер 17 777. Така ще дарите 1,20 с ДДС. На името на Мария Илиева Мутафчиева са открити и банкови сметки. Номерата им са:

BGN IBAN: BG24FINV91501004419465
EUR IBAN: BG82FINV91501004419488
Първа Инвестиционна Банка - BIC FINVBGSF
Клон "Народен театър", ул. "Дякон Игнатий" 7

Мери Бойс Бенд с нов албум събират пари за лечението на Миро
netinfo


Цялото интервю с Мери на Драгомир Симеонов можете да чуете в прикачения звуков файл.