Мадона заведе сина си в приюта, от който е осиновен
Мадона заведе сина си в приюта, от който е осиновен / снимка: Reuters

По време на посещението си в Малави американската поп звезда Мадона заведе децата си в приюта, от който осинови Дейвид Банда, който днес е на седем години.

Мадона е получила от приюта информация, че нейната финансова подкрепа е позволила да се даде подслон на 500 деца от 2007 година досега. Когато осинови Дейвид, тя се ангажира да го запознае с родната му страна, за да запази той контакта си с културата на Малави. През 2009 година Мадона осинови още едно дете от Малави, но от друго сиропиталище. Това е малката Мърси Джеймс, която днес е на седем години.

Тревър Нилсън, който се занимава с благотворителните дела на Мадона, заяви, че тя винаги е държала децата й да чувстват привързаност към тази толкова хубава страна. По време на пътуването си в Малави Мадона е придружена и от своите две биологични деца Лурдес и Роко. Поп звездата пристигна в една от най-бедните страни в Африка, за да посети училищата, за които е дала пари да бъдат построени със сътрудничеството на организацията BuildOn. В тези училища учат 4 800 ученици, пише БГНЕС.