Помните ли лятото при баба и дядо? Глезят ли родителите ни повече внуците си, отколкото са ни глезели нас, има ли сблъсък във възпитанието и караме ли се с родителите си за децата ни? Каналът "Mamma Mia" във vbox7 дава отговорите.

Да започнем с това, че нашето детство преди време се различаваше много от това на нашите деца. За съжаление, малко от днешните деца могат да се забавляват по начина, по който ние преди, но няма какво да се направи.

При баба и дядо (независимо дали в съседния квартал, град, село или море) детето се сблъсква със съвсем друг манталитет и начин на възпитание.

Децата са много щастливи

Не, не защото им се разрешава всичко, но определено им се дава доста повече свобода във всяко отношение. Например повече сладолед и други не толкова полезни храни.

Четири качества на добрата баба (ВИДЕО)

Бабите и дядовците обожават внуците

Това, което навремето майка ви и баща ви не даваха на вас, сега го дават на внуците…многократно. Даже може да се каже, че към тях са меки като памук. Доста странен феномен, но е неоспоримо. Въпреки това децата имат нужда да „отпуснат синджира“, както се казва.

дядо
iStock/Getty Images

Любовта към корените

Когато децата са при баба и дядо, научават много повече за фамилната история. Признайте си – супер интересно е! Това ги учи да уважават йерархията в семейството.

Българската баба: Красива жена, която е в разцвета на силите си

Бабата и дядото имат време

А това им дава много повече възможност за гушкане и за отделяне на внимание на детето, както и да прекарват повече време с тях, а защо не и да предадат някой и друг занаят.

баба
iStock/Getty Images

Радвайте се

Истината е, че децата, колкото и да им липсвате, си прекарват чудесно с бабите и дядовците. Не, защото не им липсвате, а защото това за тях е цял нов и любопитен свят за изследване. Не се депресирайте, ако на следващия ден ви звъннат и ви кажат, че те не плачат за вас и не искат да си ходят.

баба
iStock/Getty Images