Кучета и котки разиграват „Джеймс Бонд” на киноекраните
Кучета и котки разиграват „Джеймс Бонд” на киноекраните / снимка: Warner Bros.

„Джеймс Бонд” във „версия” с кучета и котки излиза по екраните на 13 август. „Котки и кучета: Отмъщението на Кити 3D” на Брад Пейтън разкрива „тайния” живот на домашните любимци. Филмът е озвучен на български език, съобщиха разпространителите.

Сред дублиращите актьори са Марин Янев, Стоян Алексиев, Ивет Лазарова, Мариета Петрова, Петър Калчев, Румен Угрински, Иван Петков, Христо Димитров. В ролите са Кристина Апългейт, Майкъл Кларк Дънкан, Бет Мидлър, Ник Нолти, Джеймс Марсдън, Шон Хейс, Нийл Патрик Харис, Джо Пантолиано.

Според режисьора домашните любимци са всъщност „войници с лапи” в огромна подземна организация от тайни агенти. Героите от двете страни на оградата рискуват живота си, за да защитават хората и  да запазят баланса на силите между най-доверените и вечно конкуриращите се приятели на човека - котките и кучетата. „Идеята, че животните водят супер активен таен живот точно под носа на хората, прави филма невероятно забавен. Кучетата и котките са тези, които могат да спасят света, докато хората, забързани в своето всекидневие, са в абсолютно неведение за предстоящото бедствие”, коментира продуцентът Андрю Лазар.

Дългогодишен почитател на Джеймс Бонд, Пейтън много харесва идеята за трудното сътрудничество. „Бонд и MI-6 са принудени да си партнират с руснаците, обединявайки сили срещу общия враг. Въпреки че не се харесват много-много, те се опитват да се сработят някак си. В нашия филм става нещо подобно. Колкото до жанра - имаме всичко, което трябва за един приключенски екшън: преследване с реактивни жилетки, експлозии, битки, шпиони, още експлозии и подземни тунели. Само че тук всичко се случва с говорещи животни”, отбелязва режисьорът.

„В сравнение с първия филм, този ще зарадва зрителите с още повече екшън и сложни акробатични номера от истински животни-актьори. В комбинация и с фина компютърна анимация, екшънът направо ще ви залее. От екрана ще изскачат животни, ще ви драскат нокти, ще ви удрят лапи - всичко това благодарение на 3D формата на филма, направен с цел да зарадва най-вече детската аудитория”, казва продуцентът Поли Джонсън.