/ БГНЕС
Поли Генова преди големия финал на Евровизия 2017
93598
Поли Генова преди големия финал на Евровизия 2017
  • Поли Генова преди големия финал на Евровизия 2017
Часове преди финала на тазгодишния конкурс "Евровизия" българският представител Кристиан Костов е сочен за един фаворитите в надпреварата.
 
Според медиите в Киев страната ни е реален претендент за победата.
 


Борисов пожела успех на Кристиан Костов

Самият Кристиан, който е финалист в четвъртия сезон на X Factor, признава, че мечтае "единствено да вземе престижния трофей и да го донесе на всички българи".

И тази година по регламент хората от нито една страна не могат да гласуват за собствения си представител за конкурса от територията на същата държава. Но всички българи в чужбина могат да подкрепят Кристиан и неговата песен, призова БНТ.

Кристиан Костов на финал на "Евровизия" (ВИДЕО)
 


На финала в събота Кристиан Костов ще излезе под номер 25. Право да гласуват ще имат всички държави, участвали в конкурса тази година. Гласуването ще започне след изпълнението на последната песен и ще продължи 35 минути.

Евровизия: Ще спечели ли песен на език, различен от английския?
 

БГНЕС


На финала ще прозвучат 26 песни. В борбата за "Кристалния микрофон" участват България, Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Нидерландия, Австрия, Молдова, Азербайджан, Гърция, Швеция, Португалия, Полша, Армения, Австралия, Кипър, Белгия, Великобритания, Италия, Испания, Франция, Германия и на страната домакин Украйна.