„Кока-Кола“ оспори италиански филм за Исус Христос
„Кока-Кола“ оспори италиански филм за Исус Христос / netinfo
Според режисьора Гуидо Малапонти филмът му „7 километра от Йерусалим“ е „вътрешно пътуване в търсене на скритите места на нашата душа“.

Въпреки че творбата по книгата на Пино Фариноти все още не е излязла по италианските кина, тя вече предизвика интерес, най-вече заради факта, че на нейното излъчване се противопостави италианското представителство на „Кока-Кола“. Причината за това е, че марката газирани напитки не хареса сцената от филма, в която главният герой (актьорът Лука Уорд) по пътя си към Светите места предлага глътка „Кока-Кола“ на Исус Христос.

Компанията поиска от режисьора да премахне въпросната сцена, тъй като според нея е неприемливо да бъде рекламирана от Исус Христос. „Това е художествена интерпретация, тъй като „Кока-Кола“ е статус-символ на съвремието. Поставянето й в контраст с Исус е много ефектно. Аз няма да отрежа сцената. В момента се изясняваме с „Кока-Кола“ и мисля, че до края на април проблемите ни ще бъдат разрешени“, каза пред италианските медии Малапонти.

Главен герой във филма е Алесандро, експерт по реклама, който изживява лична и професионална криза. Той се натъква случайно на самолетен билет за Йерусалим. Пътувайки за там, среща мъж, който казва, че се нарича Исус. Тази среща променя радикално и живота на Алесандро.