Мария Бакалова
Мария Бакалова / БТА
Новият български филм "Като за последно" на режисьора Ивайло Пенчев ще представен премиерно в столицата по време на 25-ия "София филм фест", съобщиха от "Арт фест".

Една от главните роли в лентата е поверена на младата българска актриса Мария Бакалова, която наскоро бе номинирана за "Златен глобус", заради участието й в "Борат 2" (2020).

Ивайло Пенчев допълва, че работата на Бакалова в продукцията е преди да започнат снимките на "Борат 2". "Изключително леко се работи с Мария, казва Пенчев. Тя е талантливо момиче. Яви се на кастинг в голяма конкуренция, но в нея аз открих един специфичен чар - не толкова физическата красота, колкото вътрешен импулс, духовност, притежава изключително трогателен поглед. Има нещо необичайно в нея, което на мен лично много ми допадна".

Един от главните герои в "Като за последно" е възрастен, богат и известен писател, който предлага на младо момиче, изпаднало в беда, да се омъжи за него. Това поражда поредица от комично-драматични събития, абсурдни преживявания на морския бряг, които разкриват човешките взаимоотношения.

"Рецептата за добър филм е да има история и тази история да бъде добре разказана, казва Пенчев. Рецептата е хората, които гледат историята, да си зададат въпроси, дори и да не намерят отговори във филма. И да остане някакво чувство у зрителите, и то да бъде положително. Много ми се ще моите зрители да излизат от филма с усмивка".

Участват още Васил Банов (в ролята на писателя), Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Георгиев-Геро, Стефан Денолюбов, Антон Радичев, Милена Аврамова, Анастасия Ингилизова, Свежен Младенов, Любен Чаталов, Яна Маринова, Станимир Гъмов, Тони Минасян.
БТА