/ Guliver/Getty Images
Първата глава приключи с частична победа и за двете страни
Първата глава от съдебната сага с наследството на легендарния френски рокаджия Джони Холидей приключи с частична победа и за двете страни, съобщават световните информационни агенции.
 
Съдът на Нантер наложи временен запор на активите и творческите права на Холидей, удовлетворявайки по този начин искането на двете му големи деца - Лора Смет и Давид Холидей, които оспорват завещанието на баща си в полза на вдовицата му Летисия.
 
Сагата с наследството на Джони Холидей продължава

Според решението Летисия няма право да продава къщата в предградията на Париж, която тя всъщност е направила, или дома им на карибския остров Сен Бартс. Съдът счете, че съществува риск Летисия да прехвърли имуществото на съпруга си в собствения си тръст, като така "на практика лишава" децата от всякаква възможност да получат парите си обратно.
 

Guliver/Getty Images



От друга страна съдът отхвърли искането на Лора и Давид да "имат думата" върху планирания посмъртен албум на Джони Холидей, който се очаква да реализира солидни продажби, произнасяйки се в случая в полза на Летисия.
 
Джони Холидей почина на 6 декември 2017 г.

Джони Холидей почина от белодробен рак на 74-годишна възраст през декември м.г. Фенове му бяха шокирани от новината, че е изоставил биологичните си деца и е завещал всичко в полза на своята вдовица и осиновените от тях две виетнамски момичета.
 
Във Франция е защитено правото на биологичните деца да наследят родителското имущество, но Холидей и съпругата му се преместват в САЩ години преди смъртта му и завещанието му се тълкува по калифорнийските закони.
 

Франция се сбогува с най-голямата си рок звезда Джони Холидей с изключително погребално шествие по "Шан-з-Елизе" на 9 декември
БГНЕС


Франция си каза последно сбогом с Джони Холидей

Състоянието му се равнява на няколко десетки милиона долара и включва множество имоти, луксозни автомобили и права върху неговите 1160 песни. Дъщерята на Холидей Лаура е от актрисата Натали Бей, а 51-годишният Дейвид е от първата му жена - поп звездата от 60-те години Силви Вартан.
БТА, БГНЕС