Джони Холидей
Джони Холидей / Guliver/Getty Images
По-големите деца на френския рокаджия Джони Холидей - Лора и Давид, предприеха нови съдебни действия, за да получат право да се запознаят с проекта за посмъртен негов албум, оповестиха адвокатите им, цитирани от Франс прес.

Два месеца след смъртта на певеца, Лора и Давид оспориха американското завещание на баща си, което е единствено в полза на вдовицата му Летисия.

Джони Холидей почина на 6 декември миналата година

Съдебната процедура би трябвало да продължи няколко месеца.

Джони Холидей
Guliver/Getty Images

"Уверявайки, че получила отказ от Летисия, Лора реши да сезира съдебните органи, за да се запознае с проекта за посмъртен албум и да използва прерогативите си като наследник", поясни адвокатът Еманюел Равана.

Сп. "Поан" цитира част от завещанието на музиканта, в което той обяснява, че не оставя никакво наследство на Давид и Лора, тъй като приживе им е дал полагащото им се. Музикантът направил две дарения на дъщеря си Лора в размер на 442 хиляди евро през 2003 г. и 450 хиляди евро през 2007 г. С тези суми младата жена купила два апартамента в Париж. Давид получил през 2002 г. половината от луксозното жилище в Париж, което принадлежало на родителите му Джони Холидей и Силви Вартан. Според експерти стойността на тази недвижимост се оценява в наши дни на 20 милиона евро.

Холидей беше погребан на остров Сен Бартелеми

Давид и Лора оспориха завещанието на баща си
, в съответствие с което съпругата му Летисия придобива цялото му богатство и авторските му права.

Джони Холидей
Guliver/Getty Images

Бившата съпруга на Джони Холидей - Силви Вартан и най-добрият му приятел, певецът Еди Мичел, се изказаха по повод сагата за наследството на Джони Холидей, предаде Франс прес. В тази сага възникна нов епизод, след като стана ясно, че певецът приживе е направил дарения на две от децата си - Давид и Лора.

След като пристигна в Париж от Лос Анджелис, където се е установила, Силви Вартан разкритикува "невярната информация", уверявайки, че при развода си с Джони поискала от него да даде на сина им нейния дял от богатството им. "Именно аз настоях да бъдем щедри към сина си - каза тя. - Разбирам причините, поради които се опитват да изопачат истината и да засегнат сина ми."

Еди Мичел подкрепи своята кръщелница Лора. "Не разбирам как е възможно да лишиш от наследство децата си", възнегодува той.
БТА