Франция се сбогува с най-голямата си рок звезда Джони Холидей с изключително погребално шествие по "Шан-з-Елизе" на 9 декември
Франция се сбогува с най-голямата си рок звезда Джони Холидей с изключително погребално шествие по "Шан-з-Елизе" на 9 декември / БГНЕС
Джони Холидей - голямата звезда на френския рок, беше погребан на малкия остров Сен Бартелеми, където е притежавал вила, предаде Франс прес.

Тленните останки на певеца, починал на 74-годишна възраст от белодробен рак в нощта на 5-и срещу 6-и декември, пристигнаха на антилския остров от Париж в неделя, придружени от 62 души, сред които съпругата му Летисия и дъщерите им Джой и Джейд.

Франция си каза последно сбогом с Джони Холидей на 9 декември

В понеделник беше организирано публично бдение. На него присъстваха стотици хора, повечето от които облечени в бяло - траурния цвят на Антилските острови.
По-късно през деня погребално шествие, включващо десетки мотористи, пристигна на гробището Лориан, където Джони Холидей беше погребан на частна церемония.

За мнозина хилядите километри, делящи феновете от последния дом на техния идол, бяха изтълкувани като своебразна "втора загуба". Сред тях е и първата съпруга на Холидей, певицата и актриса от български произход Силви Вартан.
По-рано в деня на погребението Вартан, която не присъства на погребението на остров Сен Бартелеми, не скри тъгата си, че звездата ще бъде толкова далече от всички обичащи го хора.

"С мъка на сърце трябва да приема идеята, че днес Джони ще бъде погребан", сподели Силви Вартан, цитирана от Франс прес. 
БТА