/ iStock/Getty Images
Традицията за коледната елха съществува от векове. Без нея не можем да си представим празника. Днес освен нейното украсяване, стоим и пред дилемата каква да бъде тя – изкуствена или естествена.

През последните години тенденцията е да се украсяват изкуствени елхички, за да опазим природата. Изкуствените коледни елхи изглеждат добре и са също толкова красиви, а с подобаваща коледна украса са едни достойни заместници на естествените елхи. Тяхното разнообразието е голямо и би задоволило почти всички предпочитания – различна големина, форми, цветове, качество на изработка. По-достъпната цена на изкуствената елха дава възможност на всеки да си избере според бюджета си.

елха
iStock/Getty Images

Но има хора, които държат на традициите и предпочитат естествена елха, поставена в дървена кръстачка, а и мирисът на борова гора вкъщи. Нейното най-голямо предимство е, че придава особена атмосфера на дома. Но за да оцелее дръвчето, трябва да се спазват някои изисквания.

елха
iStock/Getty Images

Тъй като въздухът в помещенията е топъл и сух, елхичките умират от дехидратация. Затова е добре дръвчето да се постави далеч от източници на топлина. Също така трябва да намалете броя на играчките върху дръвчето. Колкото повече коледни украшения има, толкова по-бързо то ще увехне заради тежестта.