/ Gulliver/Getty Images
Китаристът на групата "Куин" Брайън Мей би искал музиканти да се съберат, за да фокусират отново вниманието върху климатичните промени, както при поредицата концерти "Лайв Ърт" през 2007 г., съобщи Контактмюзик.

НАСА откри признаци за глобална катастрофа (ВИДЕО)

71-годишният китарист, астрофизик и активист за защита на околната среда призова за ново събиране на музиканти, за да бъде повторена поредицата концерти "Лайв Ърт" от 2007 г. В тези концерти, състояли се на 11 места, участваха над 150 изпълнители, включително Мадона, "Фу файтърс", "Металика", "Блек айд пийс" и Шакира. Целта на концертите бе да се получи обществена подкрепа за действия срещу климатичните промени.

"Вероятно ще е нужно по-младото поколение да хване бика за рогата", каза Брайън Мей. "Ще помогнем и ние с каквото можем, но изискванията за подобна проява са свързани най-вече с по-младите музиканти", допълни музикантът.

Учени прогнозират климатична катастрофа към 2100 г.

Той отбеляза, че не е лесно да се организира концерт, за да се привлече общественото внимание. "Хората са виждали много подобни концерти, откакто бяха изнесени тези от поредицата "Лайв ейд", така че задачата няма да е толкова лесна, колкото изглежда на пръв поглед", отбеляза Брайън Мей.
БТА