С предстоящия нов сезон освен да се настроите за повече разходки навън и слънчеви дни е хубаво и да „събудите“ тялото си и да освободите ума си, за да се подготвите физически и психически за пролетта.

Направете го най-вече с цел да не стресирате цялото си тяло с рязката промяна. От vbox7 ни предлагат няколко приятни начина да подготвим тялото и ума си за пролетта:

Пийте лимонова вода през целия ден

Изпийте чаша вода с лимон сутрин, след като се събудите и след това пийте през целия ден между храненията.

Започнете деня с една вълшебна напитка - чаша вода с лимон (ВИДЕО)

Този трик ще ви помогне да се чувствате хидратирани, като същевременно ще регулирате апетита си. Лимонът може да помогне на тялото ви да се отърве от излишното задържане на вода и твърде многото сол.

Пригответе си здравословна и зелена вечеря

Избягвайте захарта, нискомаслените или традиционни диетични храни. Тези продукти нямат хранителна стойност и в крайна сметка няма да ви донесат нищо полезно.

Храни срещу пролетната умора (ВИДЕО)

Вместо това си пригответе обилна вечеря с богати на хранителни вещества суперхрани. Напълнете чинията си с кейл, спанак и брюкселско зеле. Добавете и порция полезни протеини като пиле или сьомга.

Не забравяйте и здравословните мазнини. Авокадото е прекрасен източник на хранителни вещества, които тялото обича.

Тренирайте

Ако зимата си намирахте различни причини да не тренирате вече е време да започнете да го правите! Ако времето навън е подходящо да спортувате, не се колебайте и го направете.

Само 11 минути упражнения на ден удължават живота

Във фитнеса изберете тренировки с висока интензивност. Този тип тренировка изгаря основни калории, докато ангажира няколко мускулни групи наведнъж в тялото ви.

Започнете да ставате рано

Времето се променя и изгревът започва да се показва все по-рано. Ставането рано и излизането навън или поне на терасата може да помогне за повишаване на нивото на витамин D в тялото ви. Голяма част от този витамин получаваме от слънчевата светлина върху кожата си.

12 прости трика за разсънване (СНИМКИ)

Витамин D допринася за поддържането на здрави кости и зъби. Проучванията показват, че хората, които се събуждат по-рано са по-здрави от хората тип „нощни сови“, които обичат да спят до късно.

Направете пролетно почистване в дома си

Различни проучвания показват, че когато човек разчиства различни помещения или места за съхранения в дома си успява да пречисти и освободи ума си.

Приберете зимните дрехи, изхвърлете онези, които не сте обличали през последната година. Прочистете козметичния си рафт от всички ненужни кремове, които съхранявате, но не използвате. Със сигурност след като направите тези промени в дома си ще почувствате и тялото и ума си много по-свободни и готови за новия сезон.