Залъгалката или биберона изглежда като задължителен бебешки атрибут. Мислите обаче, че вече е настъпил моментът да разделите бебето от любимата залъгалка. А то, от своя страна, не е на същото мнение.  В канала "Mamma Mia" във vbox7 може да видите няколко съвета как да се справите с това:

Не започвайте

Първо, хубаво е да споменем, че не е добре изобщо да се започва да се дава залъгалка, ако не сте готови да имате строг режим на кърмене/хранения, сън и т.н. Но, ако все пак сте започнали да давате, не свиквайте да му я давате постоянно, а прибягвайте до нея в краен случай.

Говорете

Когато детето ви вече е минало „бебешкия“ период и не иска да се откаже от залъгалката, обяснявайте какво ще се случи, казвайте на детето, че е голямо, че бибата е за бебе и да я подари на него и, че големите хора не ползват биба.  

Бебето на 8 месеца - новите предизвикателства (ВИДЕО)

Не слушайте митовете

Съвети има много – отрежете я, намажете я с горчиво, люто, да я хвърлите – те може и да вършат работа, но не бива да предизвиквате на детето негативна асоциация с нея, все пак тя дълго време му е носила успокоение.

бебе
iStock/Getty Images

Действайте постепенно

Махайте я постепенно и по време на рутината с нея. Например, ако е свикнало да заспива със залъгалка, но спи и в количка – излизайте с количката докато заспи и стойте навън, докато се наспи.

бебе
iStock/Getty Images

„Подкуп“

Прибягвайте към него към вече по-големите и вече разбиращи деца. Предлагайте някакви награди-обещания: например „ако днес не заспиш със залъгалката, утре ще стоим 2 часа повече на площадката“ или  обещайте някаква много мъничка играчка.

Как да имате щастлив брак след появата на бебето? (ВИДЕО)

Не се връщайте! Веднъж като сте взели решение да спрете залъгалката, не допускайте под никаква форма детето да ви изманипулира.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук