/ iStock/Getty Images
Името му е Бял крал, то е новородено бяло лъвче и според директора на зоопарка в испанския град Гийена е като плюшена играчка, предаде Франс прес.

Но бебето е отхвърлено от майка си след трудно раждане на 31 май.

Бял крал е първият бял лъв в света, роден в зоопарк. Директорът на зоопарк "Мундо" Хуан Луис Малпартида обича да гушка и да храни новороденото с биберон.
"Раждането му беше трудно", казва той. Майката е бяла лъвица, пристигнала от Тайланд преди четири години. Тя родила петнадесет дни след термина. Новороденото било едро. "Представете си колко се е мъчила", казва Малпартида, който е на 73 г. и от дете живее, заобиколен от животни.След раждането лъвицата изобщо не се грижела за бебето, което три дни по-късно било в състояние на хипотермия, хипогликемия и дехидратация.
Днес е първият ден, в който го виждам с вдигната глава, казва директорът. Той добавя, че майката вече е спокойна и иска да се освободи от малкото. Директорът на зоопарка казва, че служителите ще се грижат за малкото, докато не укрепне и когато преценят, ще го върнат на родителите му. Тогава обаче ще съществува риск от съперничество с бащата.

Зоопаркът отваря за посетители в четвъртък, след като бе затворен заради пандемията от новия коронавирус.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА