Принцеса Даяна обичаше да експериментира с красотата
Принцеса Даяна обичаше да експериментира с красотата / Gulliver/Getty Images
Любовта на лейди Ди към експериментите с красотата
Кралският протокол забранява много неща на принцеси и херцогини. Не им се разрешава да дават автографи (могат да се подписват само върху официални документи), да играят „Монополи“ (защото принцесите не могат да влизат в спорове), не им е разрешено и да носят кожени палта.

Фреди Меркюри дегизирал принцеса Даяна като мъж и я завел в гей бар

Забранено им е още да слагат ярък лак за нокти – маникюрът трябва да е сдържан и с неутрален цвят. Принцеса Даяна обаче наруши това правило и то не веднъж. Лейди Ди обожаваше класическия червен лак и си слагаше такъв за официални събития.

Лейди Даяна
Guliver/Getty Images

Коя част от тялото си не могат да показват херцогините Кейт и Меган преди 18:00 часа

Друга нейна страст е синята очна линия, която нанасяше под очите си. Това е нейната запазена марка – свеж руж и синя очна линия, пише elle.ru.

Меган Маркъл и Лейди Даяна
Guliver/Getty Images

Как Меган копира принцеса Даяна и защо Кейт не го прави

Принцесата на народа обичаше да бъде гримирана от Мери Гринуел, която днес се грижи за външния вид на Кейт Бланшет, Аманда Сейфрид, Емилия Кларк и други звезди. Мери е убедена, че лейди Даяна не е подменила кафявите нюанси със сини. „Даяна никога не е искала да бъда предизвикателна, за нея беше важно да подчертае очите си и да остане себе си“, казва гримьорката.

Даяна усвои изкуството да носи подходящата рокля за подходящия повод. Тя носеше ярки дрехи, когато посещаваше хосписи, за да изглежда топло и достъпно. При чуждестранни посещения избираше тоалети, вдъхновени от националните цветове, като бялата рокля с червени краски при пътуването й до Япония през 1986 г. Дори си беше забранила ръкавиците, защото обичаше да е в контакт с хората, с които се среща.
Guliver/Getty Images