/ Gulliver/Getty Images
Продължението на историята между Злодеида и Аврора в „Господарка на злото 2“ се хареса най-много на българските зрители, сочат обобщените данни от киносалоните след миналия уикенд. Случващото се в Горско царство, с принц Филип, помощника Диавал е проследено от 31 740 зрители и отчита 349 165 лева приходи за първите три дни у нас.
 
Излезе новият вълнуващ трейлър на „Господарка на злото” (ВИДЕО)

На втора позиция е другата премиера от миналия уикенд - българският „Завръщане“ на Ники Илиев. Историята за четирима приятели, които се връщат 20 години по-късно в Пловдив, за да помогнат на единия да запази дома си, е гледана от 14 809 зрители и има 137 668 лева приходи.
 
Трето място е за двуседмичния първенец в топ 10 - „Жокера“ за комедианта Артър Флек, който по-късно става лидер на престъпността и хаоса на Готъм сити. Филмът по комиксите на „DC Comics“, който отнесе „Златния лъв“ от тазгодишния фестивал в Кан, е гледан от вече 90 396 зрители и има 855 007 лева приходи за трите седмици у нас.
 
На четвърто място е екшънът „Близнакът“ с дигитално обработеният времеви образ на Уил Смит. Темата за клонингите, които са подготвени от паравоенна компания за бъдещи битки, но са копие само на един наемен убиец, под режисурата на Анг Ли е гледана от 23 112 зрители и има 249 510 лева приходи за десетте дни у нас.
 
„Загубеният Йети“ се хареса и на българската кинопублика

Пето място е за анимацията „Загубеният Йети“, която е вече трета седмица сред най-гледаните филми у нас. Тийнейджърското приключение от Пекин до Хималаите за връщането
на бебе Йети към родното място е гледана от 37 947 зрители и има 363 827 лева приходи от билетите им.
 
На шесто място е друга анимация - „Г-н Беля“. Едноименният герой и неговото пътуване в ролята му на бездомно куче са гледани от 12 153 зрители и има 121 344 лева приходи за 17-те дни откакто е на екраните у нас.
 
На седма позиция е другият български филм - „Писма от Антарктида“, който е вече 10 дни на екраните у нас. Драмата с Ирмена Чичикова, Иван Стаменов, Симеон Ангелов, Христо Пимпирев, Мая Бабурска, Диана Димитрова е гледана от 4 182 зрители и има 36 867 лева приходи.
 
Една от най-личните песни на Графа звучи в „Писма от Антарктида”

На осмо място е анимацията „Angry Birds: Филмът 2“ - вече девета седмица на екраните у нас. Познатите герои от острова на птиците, съюзени с тези от острова на прасетата и борбата им срещу острова на орлите са гледани от 73 854 зрители и имат 678 973 лева приходи.
 
Девета позиция сред най-гледаните филми е за биографичната драма „Да свалиш Уолстрийт“, създадена по публикация в сп. „Ню Йорк“ от 2015 г. Филмът с Констънс У, Дженифър Лопес, Джулия Стайлс, Кики Палмър, Лили Райнхарт, Маделин Бруър, Мет Таули, Трейс Лисет, Карди Би и Лизо е гледан от 39 355 зрители и има 358 559 лева приходи за месец на екраните у нас.

Десето място е за бразилската екшън-фантастика „Към звездите“. Пътуването на Рой Макбрайд към края на Слънчевата система, за да се срещне с баща си Клифърд, е гледано от 34 400 зрители и има 351 480 лева приходи за петте седмици у нас.
БТА