В календара Джиджи Хадид влиза в образа на богата и самотна млада жена
В календара Джиджи Хадид влиза в образа на богата и самотна млада жена / Gulliver/Getty Images
Календарът на „Пирели“ за 2019 година бележи завръщането на голи тела с две снимки от този тип
Италианският производител на гуми "Пирели" представи в Милано 46-ия си календар в присъствието на фотографа Албърт Уотсън, актрисите Джулия Гарнър и Летисия Каста и балерината Мисти Коупланд, предаде Франс прес.

Календарът на "Пирели" замени голите манекенки с успели жени
 
От лансирането му през 1964 година календарът "Пирели" се наложи като важна вещ за колекционери. Тиражът му е 12 000 екземпляра. Предлаган е като подарък на важни клиенти и знаменитости. Тази година компанията "Пирели" избра 76-годишния шотландски фотограф Албърт Уотсън, който е работил за редица модни списания.

Адриана Лима се снима бременна за календара на Pirelli за 2013 година
 
Той е известен със своите снимки-портрети, сред които тези на основателя на Apple Стив Джобс и на Алфред Хичкок, който държи в ръка гъска.
Холивудски звезди „небрежно“ красят култовия календар на Пирели (СНИМКИ)
 
Албърт Уотсън решил да разкаже историите на четири жени - Джулия Гарнър като впечатлена от природата фотографка, Летисия Каста в образа на художничка, Мисти Коупланд като балерина и Джиджи Хадид като богата и самотна млада жена. Календарът бележи завръщането на снимки на голи тела посредством две фотографии от този тип, след като подобни снимки липсваха от изданието от 2016 година. Замислен е като филмов сценарий, в който четири жени мислят за бъдещето, и включва черно-бели и цветни снимки.

Едновременно голи и облечени актриси в календара Пирели за 2017 година (СНИМКИ)
 
"Исках да предоставя на "Пирели" нещо по-различно от онова, което бе правено по-рано“, разкри фотографът. „Не желаех да отведа група супермодели на плажа".

Вижте още снимки и видео от новия календар на "Пирели" и четирите героини, които мислят за бъдещето:
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА