Германец се опита да продаде американското посолство в Рим
Германец се опита да продаде американското посолство в Рим / netinfo

57-годишният германец Волфганг Крол се опита да продаде сградата на американското посолство в Рим, съобщава ПронтоСофия. Наподобяващата сценарий за италианска комедия одисея се разиграла, след като Крол предложил на бизнесмен от Монако срещу сумата от два милиона евро сградите на американското посолство и на седалището на ФАО.

Според наблюдатели предприемчивият германец бил на път да се облагодетелства парично и от последната си бизнесодисея, ако не бил фактът, че в нея включил и сградата на американското посолство в Рим. Това породило съмнения у кандидат-клиента от Монако, който се обърнал към полицията. Известната сграда датира от края на XIX век и в миналото е била частна резиденция на принц Бонкомпани Лудовизи, а по-късно е била продадена на Савоите.

Крол бил арестуван от властите във вила във Фреджене, до Рим, където се укривал при италианската си приятелка. Срещу него била издадена още преди време заповед за международно издирване, тъй като бил търсен в родината си заради многобройни измами срещу сънародници за стотици хиляди евро. Пред някои от клиентите си Крол се представял като високопоставен служител на италианското Вътрешно министерство, а пред други – като представител на банка, специализирана в бизнеса с имоти.

www.prontosofia.com