Фитнес експертката Сесилия Харис посъветва да спортувате по-малко за успешно отслабване. „Започвате с ежедневни тренировки или отделяте по един час за всяко занимание, но накрая се проваляте, защото е твърде трудно да се вместите в натоварения си график“, каза Харис, цитирана от вестник „Сън”. Тя обясни, че натоварването трябва да бъде приятна рутина, така че когато отслабвате, трябва да тренирате не повече от два до три пъти седмично по 25 минути.

Специалистката също отбеляза важността на възстановяването и релаксацията между заниманията. „Ако продължите да тренирате, вместо да си давате време за почивка, мускулите ви няма да растат. Ще се изморявате все повече и повече, което в крайна сметка ще доведе до нараняване “, добави тя.

По-рано учени от университета в Сидни доказаха, че леката физическа активност, като изкачване на стълби или игри на открито с деца, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания средно с 50 процента и рак с 40 процента. Пояснява се, че за това са достатъчни три серии от активност на ден с продължителност 1-2 минути.

 
БГНЕС