“Всяко хубаво нещо си има своя край” е поговорка, която важи навсякъде, но не и в Холивуд. Много от любимите ни филми бяха последвани от ужасни продължения, които не добавят нищо към оригинала, а понякога дори го съсипват, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. Ето пет такива случая:

Magic Mike XXL

Когато "Magic Mike" излезе през 2012 година, милиони зрители бяха въодушевени от идеята да гледат филм за мъже стриптийзьори (особено такъв с Чанинг Тейтъм в главната роля). Продължението на поредицата – "Magic Mike XXL", обаче бе катастрофа, която никакво количество мускули не можа да спаси: всъщност самият Чанинг призна в интервю за EW, че филмът “няма сюжет” и е просто “група голи мъже, които се мотаят заедно”... Да споменем, че в момента се снима трета част?

And Just Like That

"Сексът и градът" си беше цяла глава в развитието на съвременната поп култура, вдъхновила жените по цял свят да експериментират с модата и любовта. След шест сезона и два филма обаче, всички бяхме готови да махнем на Кари и компания за сбогом. Е, всички освен самите актьори, изглежда. Миналата година на бял свят се появи продължението "И просто ей така", което – по думите на Сара Джесика Паркър, се очертава да има още няколко сезона (напук на основно негативните ревюта). Не знаем до кога смятат да продължават с епизодите, но с това темпо, скоро ще задминат и "Дързост и красота".
 

Mean Girls 2

Като говорим за филми, повлияли на цели поколения момичета, няма как да не споменем и за "Mean Girls" (Гадни момичета). Култовата комедия с участието на Линдзи Лоън и до ден днешен е цитирана от тийнове по цял свят и става повод за множество мемета. Излязлото през 2011 година продължение обаче бе провал с епични размери (чиито IMDB рейтинг е 4 от 10!), което доказа, че старата песен на нов глас невинаги е работеща формула.

Сам вкъщи 4

Само две неща в живота са сигурни: че свършва и че ще дават "Сам вкъщи" по телевизията на Коледа. Първите три части на поредицата са неизменна част от детските ни спомени. Четвъртата, обаче... хм, можехме да минем и без нея. Отново – доказателство, че и най-забавната идея става досадна, когато я мултиплицираш дузина пъти!

Mamma Mia! Отново заедно

Всички очаквахме да видим втората част на култовия мюзикъл, докато не разбрахме, че в него (спойлер!) една от главните героини е починала. Така от жизнерадостна комедия, "Mamma Mia! Отново заедно" се превърна в сърцераздирателна (и на моменти доста потискаща) сапунка. Може би вместо да убиват персонажите с ужасно продължение, продуцентите трябваше просто да оставят "Mamma Mia" да почива в мир.