Елиф Шафак представя в София най-новата си книга
Елиф Шафак представя в София най-новата си книга / Muammer Yanmazz, www.elifshafak.com
Елиф Шафак представя в София най-новата си книга
52116
Елиф Шафак представя в София най-новата си книга
  • Елиф Шафак представя в София най-новата си книга

Най-известната турска писателка Елиф Шафак е в София. Поводът е представянето у нас на последната й книга "Чест". От днес тя е в книжарниците в цялата страна. Шафак ще участва тази вечер и в церемонията по раздаването на наградите в журналистическия конкурс Mtel Media Masters. В рамките на събитието тя ще говори за "Творческата сила и културата в ерата на телекомуникациите". Лекцията й ще може да се гледа на живо в официалния сайт на мобилния оператор. Авторката на "Любов" и "Копелето на Истанбул" е за първи път в столицата ни.

В Турция най-новият роман на Елиф Шафак "Чест" беше издаден през лятото на миналата година, а у нас излиза в деня на премиерата му и във Великобритания. Книгата предстои да се появи още в Италия, Испания, Франция, Норвегия, САЩ. Официалното й представяне в София, в което ще се включи и писателят Георги Господинов, е утре от 16:00 часа в Националния археологически музей. Там, всеки почитател на Шафак ще има възможност да се срещне с нея.

Освен в книжарниците романът "Чест" ще може да бъде открит днес и в уникалния ретро трамвай, който ще се движи по столичния булевард "Витоша" от 15:00 до 19:00 часа. Първите, качили се в него и купили си изданието от там ще го получат с автограф от авторката.

"Чест" е третата книга на Елиф Шафак, издадена на български от "Егмонт България". Най-успешната й "Любов" се появи тук през 2010-та, а "Копелето на Истанбул" излезе година по-късно. Именно заради нея, заради думи на нейни герои, свързани с арменския геноцид от 1915 г., който Турция не признава, Шафак беше съдена и по-късно оправдана.