/ Gulliver/Getty Images
Покойната певица Ейми Уайнхаус беше почетена с каменна плоча с името ѝ на Музикалната алея на славата в Камдън, Лондон, съобщи Би Би Си.

Ейми Уайнхаус е донесла печалби за 2,4 млн. британски лири след смъртта си

На церемонията по откриването ѝ присъстваха родителите на Ейми, Мич и Джанис Уайнхаус, и многобройни фенове, които припяваха името ѝ. „Това е огромно признание и привилегия“, споделят Мич и Джанис Уайнхаус. „Ейми обичаше Камдън и вече е неделима част от неговите улици“, допълва бащата на покойната изпълнителка.



Камдън е неразривно свързан с кариерата на Ейми Уайнхаус. Почитателите на звездата редовно засвидетелстват почитта си към нея пред дома ѝ в района.



Подготвят биографичен филм за Ейми Уайнхаус

Уайнхаус постигна международно признание с втория си албум „Back to Black“ (2006)
, спечелвайки многобройни награди БРИТ и „Грами“. Впоследствие певицата попадна във водовъртежа на алкохола и наркотиците.



Загърбила зависимостите си и започнала работа над третия си албум, Ейми Уайнхаус беше намерена мъртва в дома си в Камдън през 2011 г. Последвалото разследване установи, че 27-годишната певица е починала от алкохолно отравяне.



Музикалната алея на славата в Лондон беше открита в края на миналата година. Рок легендите Роджър Долтри и Пийт Таунсенд от „Ху“ първи получиха каменна плоча. По-рано през тази седмица честта беше оказана на група „Меднес“.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА