Джо Лин Търнър: Всеки ден се опитвам да бъда по-добър човек
Джо Лин Търнър: Всеки ден се опитвам да бъда по-добър човек / netinfo
Джо Лин Търнър: Всеки ден се опитвам да бъда по-добър човек
71683
Джо Лин Търнър: Всеки ден се опитвам да бъда по-добър човек
  • Джо Лин Търнър: Всеки ден се опитвам да бъда по-добър човек

Джон Лорд и Ричи Блекмор не могат да бъдат сравнявани, а истинската магия беше, когато са заедно на сцената. Така един от бившите вокали на Deep Purple Джо Лин Търнър описа в интервю за Дарик годините, когато е бил в бандата. Джо харесва и по-новите творби на легендарната група, включително и най-новия Now What?, но признава, че те не му звучат като на Purple, защото в групата ги няма Джон и Ричи.

Легендарният вокалист на Purple и Rainbow гостува у нас заедно с група Кикимора, които утре ще свирят в столичния клуб "Джой стейшън", но през септември или най-късно до края на годината ще може да чуем и новия му проект Rated X.

Името е измислено лично от Джо Лин Търнър и е посветено на нещата, които някога е правил, но вече не. В ефира на Дарик в "Ники Кънчев шоу" музикантът сподели, че се опитва всеки ден да бъде по-добър човек.

Ето и част от спомените му за това как се е правила музика през 80-те години, както и за две от легендите на рока, които светът изгуби - Джон Лорд и Рони Джеймс Дио:

„Джон беше най-големият джентълмен в рока. Много талантлив човек. Джон Лорд и Ричи Блекмор не могат да бъдат сравнявани. Джон си е Джон, Ричи си е Ричи, но когато работеха заедно, беше много специално. Ричи веднъж ни каза: „Не е важно това, което Джон свири, важно е това, което не свири".

Цялото гостуване на Джо Лин Търнър в "Ники Кънчев шоу" можете да чуете на Radio.DarikNews.bg