Джейсън Бейтман
Джейсън Бейтман / Gulliver/Getty Images
Актьорът и носител на "Еми" и "Златен глобус" Джейсън Бейтман беше почетен като Мъж на годината за 2022 г. от театралната трупа "Бухнал пудинг" на Харвардския университет, предаде Асошиейтед прес.

Петдесет и три годишният Джейсън Бейтман - актьор, продуцент и режисьор на епизоди от сериала "Озарк" на Нетфликс, който играе и главна роля в "Развитие в застой", получи наградата на шеговита церемония.

Връчването на приза - форма за пудинг, по традиция се предшества от костюмен парад по улиците на Кембридж. Бейтман получи и искрящ сутиен, след като "отнесе" подигравки с миналите му роли в киното и телевизията. На актьора дори беше подхвърлен меч-играчка, за да се бие с по-младото си аз.

За да заслужи формата си за пудинг, Джейсън Бейтмън трябваше да изтърпи още едно неудобство - членовете на театралната трупа го накараха да изпее песента "Eternal Flame" на "Бенгълс" със замразен банан, вместо микрофон.

"Чувствам се поласкан, благодарен, унизен и странно удобно", пошегува се Бейтман, след като получи приза.

Запитан къде ще постави формата си за пудинг по отношение на своята "Еми", актьорът отговори, че мястото ѝ ще бъде точно над престижната телевизионна награда.

"Не можеш да сложиш пудинг в Еми", пошегува се Джейсън Бейтман.

Празненствата в четвъртък вечер отбелязаха първия път, когато наградата беше връчена от началото на коронавирусната пандемия през 2020 г. Тогава като Мъж на годината беше почетен Бен Плат.

Отличието за Мъж на годината се връчва ежегодно от 1967 г. на изпълнители с траен и впечатляващ принос към шоубизнеса от най-старата студентска театрална трупа в САЩ, основана през 1795 г. Сред предишните му носители са Клинт Истууд, Том Ханкс, Робърт де Ниро, Самюъл Л. Джаксън.

Кариерата на Джейсън Бейтман започва в началото на 80-те години на миналия век. Освен в телевизионни продукции, актьорът е участвал и в няколко филма, сред които "Шефове гадняри", "Нощни игри", "Самоличност на аванта".

В събота актрисата Дженифър Гарнър ще получи наградата "Бухнал пудинг" за Жена на годината.
БТА