Джордж Р. Р. Мартин
Джордж Р. Р. Мартин / Gulliver/Getty Images
Джордж Р. Р. Мартин ще публикува книгата "Огън и кръв", чието действие се развива във Вестерос
Дългоочакваната зима няма да настъпи тази година във Вестерос. Джордж Р. Р. Мартин оповести, че романът "Ветровете на зимата" - шестият от фентъзи епоса му "Песен за огън и лед", който феновете чакат от 2011 г., все още не е готов за публикуване. Вместо това писателят ще издаде нова книга през ноември.

Джордж Мартин съпреживява смъртта на героите от "Игра на тронове"

Мартин е оповестил бъдещите си планове в личния си блог. "Ще трябва да почакате още за "Ветровете на зимата", гласи постът на писателя.
Авторът на "Епос за огън и лед" вдъхна надежда на феновете, когато през 2017 г. съобщи, че до края на 2018 или началото на 2019 г. планира да издаде две книги.
 
Оттогава почитателите на сагата и на адаптирания по нея хитов сериал "Игра на тронове" на телевизия HBO тръпнат в очакване на шестия роман "Ветровете на зимата" - продължение на "Танц с дракони" от 2011 г.

Краят на един феномен: Последни 13 епизода секс, насилие и интриги
 
Сега обаче става ясно, че Джордж Р. Р. Мартин не е готов да издаде дългоочаквания роман през 2018 г.
 
Вместо това през ноември писателят ще публикува книгата "Огън и кръв" - първата от двутомник, чието действие се развива в измисления от Мартин свят Вестерос
Събитията в "Огън и кръв" датират от векове преди "Игра на тронове". Книгата, проследяваща историята на владетелите от Дом Таргариен, ще излезе на 20 ноември.

Ще разпознаете ли любимите образи от "Игра на тронове" извън сериала? (СНИМКИ)
 
Сериалът "Игра на тронове", събитията в който вече не "се опират пряко" върху петте публикувани романа от епоса "Песен за огън и лед", ще се завърне на екран догодина за осмия си и последен сезон.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА