/ Guliver/Getty Images
Писателят Джордж Р.Р. Мартин каза, че може да издаде не една, а две нови книги в края на 2018 г. или началото на 2019 г., като подхрани надеждите на феновете на "Игра на тронове", които чакат следващата част на епичната сага от 2011 г., предаде Ройтерс.
 
И звездите от "Игра на тронове" се борят с неверни слухове и клюки

Романите от епоса "Песен за огън и лед" бяха претворени в хитовия средновековен фентъзи сериал "Игра на тронове" на HBO. Авторът работи по книгата "Ветровете на зимата" - шеста от поредицата, която продължава историята на "Танц с дракони" от 2011 г.
 
"Все още работя по нея, предстоят ми месеци, преди да я завърша. Колко? Това е добър въпрос. Все още имам добри и лоши дни и това е всичко, което бих желал да кажа", написа Джордж Р.Р. Мартин в блога си.
 
Завръщането на Game of Thrones: Суперлативи и мъничко критика (ВИДЕО)

Той също така работи и върху първия том от романа "Огън и кръв", който ще разкаже пълната история на династията Таргариен. Писателят добави, че материалът е толкова много, че не може да го събере в една книга.
 
"Трудно ми е да кажа дали първо ще излезе първият том на "Огън и кръв" или "Ветровете на зимата", но мисля, че ще имате книга за Вестерос от мен през 2018 г. и кой знае, може би ще бъдат две", пише още той.

Ще разпознаете ли любимите образи от Game of Thrones извън сериала? (СНИМКИ)
 
Събитията от седмия сезон на сериала, който излезе този месец, вече надхвърлиха рамките на сюжетите от публикуваните досега книги на Джордж Р.Р. Мартин. Авторът нарече появилите се напоследък твърдения, че дори не е започнал "Ветровете на зимата", както и че вече я е завършил и я задържа, "еднакво неверни и глупави".
БТА