/ iStock/Getty Images
Деветгодишната Дейзи Мей Демитър, чиито долни крайници са ампутирани заради малформация по рождение, ще дефилира днес на Парижката седмица на модата, предаде Ройтерс. Тя ще представи детски модели на бранда "Лулу и Джиджи" на Айфеловата кула.

Парижката седмица на модата започна с азиатска нотка (СНИМКИ)
 

Родената в британския град Бирмингам Дейзи Мей претърпява ампутация и на двата крака заради малформацията фибуларна хемимелия - пълна липса на малкия пищял. Операцията й е направена, когато е на 18 месеца. Тя започва кариерата си на модел на британски брандове миналата година.

Момиче със синдром на Даун разби клишетата и стана модел (ВИДЕО)
 

Дейзи Мей вече дефилира на Лондонската седмица на детската мода през февруари и на Седмицата на модата в Ню Йорк този месец. Дейзи ще бъде първият модел с двойна ампутация, който ще се представи на Седмицата на модата в Париж.

Моделът Мариан Авила сбъдна мечтата си
 

Дейзи Мей използва протези с гъвкави карбонови накрайници, с които бяга и се представя на модния подиум. С тяхна помощ тя дори демонстрира циганско колело на шоуто в Лондон. Но на училище ходи с по-традиционен комплект протези. Момичето споделя, че обича да носи нови дрехи и да позира пред камерите и не се чувства по-различна от останалите деца.

Бионична шоу дама: Модел с протеза танцува в кабарето „Крейзи хорс“
 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА