Мариан Авила позира за фотографите в крайбрежния град Бенидорм, източната част на Испания, на 24 август 2018 г.
Мариан Авила позира за фотографите в крайбрежния град Бенидорм, източната част на Испания, на 24 август 2018 г. / БГНЕС
Мариан Авила е на 21 години. Тя е модел от Испания. Мечтае да дефилира на Седмицата на модата в Ню Йорк. Какво обаче я различава от повечето модели, които мечтаят за същото? Допълнителна хромозома.
 
Мариан мечтае да бъде първият испански модел със Синдрон на Даун, дефилирал на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Мариан Авила позира за фотографите в крайбрежния град Бенидорм, източната част на Испания на 24 август 2018 г.
БГНЕС

Нюйоркската седмица на модата ще бъде открита официално в четвъртък. Тя ще предложи програма от над 100 дефилета и презентации, съобщава Ройтерс.

Колекциите си за следващата пролет ще представят водещи дизайнери като Калвин Клайн, Марк Джейкъбс и Ралф Лорън, а също и по-малки модни къщи. Джорджина Чапман, бивша съпруга на продуцента Харви Уайнстийн, се завръща в светлината на прожекторите с колекция на "Маркеса".
 
 
Много дизайнери се връщат към модата от 80-те години. Джули Уилсън от сп. "Есънс" очаква да види повече костюми с панталони в дамската мода, както и детайли от метал. Дизайнерът Том Форд ще представи колекцията си още в сряда вечерта, преди официалното откриване на модния форум.

Суперзвездата Риана ще се постарае Нюйоркската седмица на модата да завърши ведро, като организира бляскаво парти, на което ще представи колекцията си бельо "Севидж х Фенти".
 

Странният случай на Алекс – момчето, което „говори“ с пеперудите (СНИМКИ)
 
Днес клишетата все по-често биват разбивани и красавици със Синдром на Даун завладяват модния подиум. Една от тях е австралийката Медлин Стюарт, която рекламира спортни дрехи на Manifesta и чанти everMaya.

През 2015 г. Джейми Брюър дефилира на Седмицата на модата в Ню Йорк с рокля на дизайнерката Кари Хамър, която лично я избира за ревюто си. През март тази година у нас "слънчеви деца", както ги наричат, дефилираха на Слънчев детски моден бал.
 

Пожелаваме успех на Мариан и тя да стъпи на модния подиум в Ню Йорк! А след Ню Йорк седмиците на модата продължават в Лондон, Милано и Париж.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА, БГНЕС