/ / iStock/Getty Images
Албанец с ампутиран крак с изненада откри негова снимка върху пакет цигари, която е като допълнение към текст с предупреждение за вредата от тютюнопушенето, заяви неговият френски адвокат, цитиран от АФП.

Слагат картинки с мъртъвци на кутиите с цигари

Мъжът, който се е установил в Източна Франция, разпознал ампутирания си крак на снимката, която е край текста „Пушенето запушва артериите ви“.
„Клиентът ми бил ранен по време на стрелба в Албания през 1997 г.“,  поясни адвокатът Антоан Фитант. „Не става въпрос за пари. Той настоява въпросната фотография да бъде изтеглена - засегнато е достойнството му“, допълва защитникът.

Кой е мъжът, свит на кълбо, който плаши от кутиите за цигари?

Според клиента му, който живеел във Франция от две години, снимката е направена по време на негово посещение в ортопедичен център във връзка с получаване на протеза.

Европейската комисия обаче отбеляза, че съществуват общо 42 снимки, които са одобрени и отпечатани върху пакети цигари, и че едни и същи снимки се виждат върху тях от 2014 г.




„Ще трябва да се потвърди, че снимката е направена през 2014 г. и не е свързана с клиента ми“, настоя Фитант. „Нека ни предоставят оригиналната снимка, за да бъде подложена на експертиза“, поиска още той.
БТА